Gradonačelnik Nenad Panian: Ovaj potez predsjednice je hvale vrijedan

Treći dan boravka u Zagrebačkoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je u Ivanić-Gradu gdje je održala sastanak s gradonačelnicima Ivanić-Grada, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Dugog Sela, te načelnicima Križa, Kloštar Ivanića, Gradeca, Rakovca, Preseke, Farkaševca, Bedenice, Brckovljana, Dubrave i Rugvice.
-Predsjednici sam izložio sve naše probleme i zamolio je da urgira u nekim stvarima. Najbitnije je doći na teren i vidjeti s čime se stvarno suočavaš. Brojni natpisi u novinama ne odaju pravu sliku terena, a ovaj potez predsjednice je hvale vrijedan. Sve što smo izložili preko Županije ćemo poslati u Ured kako bi oni mogli i urgirati na terenu, kako bi se neke stvari jednostavnije, ali i kvalitetnije riješile- kazao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, nakon održanog sastanka.
Kad se radi o Dugom Selu najvažnija tema je povrat državne imovine, jer grad nema poduzetničke zone u svome vlasništvu.
-Ona nam je izuzetno potrebna zbog velikog interesa investitora, jer Dugo Selo je interesantno zbog željezničke pruge. Zanima nas i povrat dijela vojarne koja stoji prazna, a kako smo grad s najmanjom površinom to bi nam puno značilo. Naravno, očekujemo i pomoć u tom demografskom dijelu, jer smo grad s najvećim vitalnim indeksom- zaključio je Panian.
Osim Ivanić-Grada, predsjednica će tijekom današnjeg dana obišla i Vrbovec, Rakovec, Bedenicu, Sveti Ivan Zelinu te na posljetku Dugo Selo, gdje je i završila trodnevni posjet Zagrebačkoj županiji. IĐSkip to content