Gradsko izaslanstvo odalo počast uz Dan mrtvih

Izaslanstvo Grada Dugog Sela predvođeno gradonačelnikom Stipom Velićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željkom Ivaničekom povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana danas je u prijepodnevnim satima zapalilo je svijeće i položilo vijence na spomen obilježje palim braniteljima ispred pošte Dugo Selo. Počast su odali i predstavnici Policijske postaje Dugo Selo, Grada Dugog Sela, Udruge udovica i roditelja poginulih branitelja Grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica, HVIDR-e Dugo Selo, Hrvatskih vitezova – ratnih veterana ’91. Dugo Selo, Udruge “Crne mambe” te političkih stranaka, HDZ-a Dugo Selo i HSP-a dr. A. Starčevića.

Tom prilikom okupljanima se obratio gradonačelnik Velić izražavajući duboku zahvalnost i poštovanje braniteljima za sve što su dali u Domovinskom ratu. Osvrnuo se na jučerašnju komemoraciju kod spomen obilježja Trokut Novska na kojoj je većina i danas prisutnih bila, a kada je govor izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Ante Deura prekinuo je jedan branitelj, ranjen na novljanskoj bojišnici riječima kako političari svega jednom godišnje dolaze na spomen obilježje. „Ja jesam političar, no znam i cijenim žrtvu koju su branitelji priložili u obrani domovine i građana. Mada osjećam nelagodu zbog svoje pozicije jer ne prolazim sve što prolaze branitelji i njihove obitelji – tugu i bol svakog trenutka, ja se ponosim svime što su su branitelji učinili za nas i Hrvatsku“, poručio je gradonačelnik Velić. Pri tome je najavio kako će Grad sljedeće godine osigurati prostor za sve udruge proistekle iz Domovinskog rata za njihov rad i djelovanje.

Izaslanstva su se nakon uputili na Novo groblje gdje su ispred glavnog križa odali svoje dužno poštovanje svim poginulim vojnim i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu uz polaganje vijenaca i paljenjem svijeća.Skip to content