Izborna skupština DVD-a Dugo Selo: Tomislav Šarić ponovno predsjednik Društva

DVD Dugo Selo održalo je svoju 124. redovnu izborno-izvještajnu skupštinu 17. veljače u Kleti obitelji Bunčić. Za predsjednika je ponovno izabran Tomislav Šarić, podpredsjednik je Nikola Rnjak, zapovjednik Ivan Terzić, a njegovi zamjenici Davor Josipović i Dražen Buljić.

U upravnom odboru su još članovi Vera Tomić, Marko Đekić, Josip Hrg, Darko Debeljak, Dražen Babić, Kristijan Katinić. Zahvalivši na ukazanoj podršci, predsjednik Šarić kazao je kako će se i dalje truditi te napraviti još više za dobrobit društva koje broji 101 člana. Starosna dob se proteže kroz članstvo od 6-84 godine, a po vatrogasnom zvanju 15 je vatrogasaca, 12 vatrogasaca 1.klase, 9 vatrogasnih dočasnika, 10 vatrogasnih dočasnika 1.klase, 4 vatrogasnih časnika, 3 vatrogasnih časnika 1. klase, 3 viših vatrogasnih časnika te dva počasna časnika. Prošle su godine imali 65 intervencija, od čega je 26 požara, 23 tehničkih, 2 akcidenta te 14 ostalih intervencija. Požarna sezona otvorena je velikim požarom Motela Ježevo na odmorištu Ježevo na autocesti A3 Bregana – Lipovac u kojem je su u potpunosti izgorjeli restoran i kuhinja. Što se tiče tehničkih intervencija u prometu naglašeno je kako pokrivaju ne samo područje VZG Dugo Selo nego i područje susjednih općina Brckovljani i Rugvice, te je Društvo krajem godine krenulo u nabavku novog hidrauličnog alata vrijednog oko 200.000 kuna. U svibnju, povodom mjeseca zaštite od požara održana je jedna taktičko pokazna vježba, u sklopu VZG Dugo Selo, na OŠ „Ivan Benković”. Od tradicionalnog, sudjelovali su na misi povodom svetog Florijana u župnoj crkvi sv. Martina te hodočašću u Mariji Bistrici, a 7. svibnja bili su dio obilježavanja 140.-te obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice gdje je u sklopu proslave upriličen i svečani mimohod u kojem je sudjelovalo 2000 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske. Redovito se održavao Dom i to na volonterskoj bazi. Radilo se sa djecom i mladeži. Ekipa ženske djece na gradskom natjecanju osvojila je 3. mjesto kao i muška „A“ ekipa. Nastupili su na još 5 natjecanja kao i na županijskom. Iz izvješća o prošlogodišnjem radu izdvojeno je sudjelovanje na svim većim gradskim manifestacijama. Aktivnosti nastavljaju i u ovoj godini, uz pripreme za svečano obilježavanje 125. obljetnice Društva. Prošle je godine prihodovana 241.917 kuna, rashodi su 173.910 kuna. Za novo razdoblje planiraju 206.000 kuna prihoda.

Kako ih veže dobra suradnja s mnogima, pokazao je dolazak više od 40 prijateljskih društva, najudaljenijeg iz Aljmaša. Bili su tu i predstavnici relevantnih ustanova i institucija te udruga. Na značaj dugoselskih vatrogasaca kao važnog čimbenika za život u Gradu, osvrnuo se dogradonačelnik Pavo Jakovljević. Čestitavši novom vodstvu uručio je majice kao prigodan dar. Okupljenima su se još obratili zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel koji je istakao kako je DVD Dugo Selo svrstano u postrojbe A skupine u Županiji, a da je vatrogastvo nezaobilazan dio kulture u koji će se uvijek ulagati naglasio je predsjednik dugoselske VZG-a Zvonko Novosel Dolnjak. Ovom prigodom Matej Halar, Mirko Ščančar, Vinko Kašnar, Ivan Kodrić, Marijan Krivec, Marko Đekić, Vera Tomić i Cecilija Krivec primili su spomenice za vatrogasne veterane. Za 40. godina aktivnosti spomenice su dobile Vera Tomić i Cecilija Krivec dok je za 30. godina uručena Draženu Buljiću.Skip to content