Izgradnja prometnice u Poduzetničkoj zoni Črnovčak kreće krajem mjeseca, u planu proširenje iste zone

Gradu Dugom Selu danas je odobrena građevinska dozvola za izgradnju prometnice u Poduzetničkoj zoni Črnovčak, nakon što je prošle godine, u svibnju, potpisan ugovor s izvođačem radova, doznajemo od pročelnika za financije i komunalno gospodarstvo Deana Dragičevića.

„Prometnica dužine 800 metara izgradit će se u produžetku Ulice I. Savskog odvojka, a bit će opremljena s nogostupom, biciklističkom stazom i javnom rasvjetom. Prometnica se gradi za industrijsku zonu tako da će nosivost iznositi do preko 30 t. Vrijednost radova iznosi 10 milijuna kuna, a radovi će početi krajem ovog mjeseca, s rokom od četiri mjeseca. Prometnica će spojiti našu novu obilaznicu od Puhovca do nadvožnjaka kod LIDL-a s Poduzetničkom zonom u koju je već došlo 10 investitora“, pojasnio je pročelnik.

Također dodaje kako je na nedavnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, na kojem je nazočio i pomoćnik pročelnika za pravne poslove Mladen Šestan, bilo riječi o darovanju zemljišta u vlasništvu RH Gradu Dugom Selu, a radi proširenja poduzetničke zone, privlačenja investitora i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta. Radi se o površini od milijun metara kvadratnih. „Uvjet Republike Hrvatske za darovanje je aktivnost u Poduzetničkoj zoni, od onog što je raspoloživo poduzetnicima i koliko istih je aktivno. Aktivno postaje po dobivanju građevinske dozvole, a nisu je mogli dobiti do danas. Inače, poduzetnici imaju s Gradom ugovor na tri godine od dana potpisivanja da svoju investiciju privedu funkciji, odnosno po dobivanju uporabne dozvole. Znači oni imaju ugovornu obvezu izgraditi gospodske objekte“, dodaje pročelnik zaključujući kako će proces darovanja državnog zemljišta Gradu trajati sljedećih godinu do dvije godine dana.Skip to content