Izložba djela S. Slavičeka Šumskog u Ivanić Gradu

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić Grad 3. listopada otvorena je izložba skulptura i slika „Preko ramena“ dugoselskog autora Slavimira Slavičeka Šumskog, člana Likovne udruge Dugo Selo. Nakon dugogodišnje suradnje dvaju gradova Zagrebačke županije, Ivanić Grada i Dugog Sela na području likovnog stvaralašta u organizaciji Pučkih otvorenih učilišta, retrospektivnom postavom samostalno je predstavljen ovaj dugoselski restaurator i umjetnik. Izložbu je organizirala Likovna udruga Dugo Selo uz financijsku potporu Zagrebačke županije iz sredstava namjenenih potrebama u kulturi u vidu razmjene kulturnih dobara između dvaju gradova.
Izložbeni prostor Pučkog otvorenog učilište Ivanić Grad ispunjen je brojnim, raznolikim skulpturama i slikama u širokom rasponu motivima i umjetničkih izričaja. Pretežiti motivi žena, božica i vila, „oživljeli“ su u drvu, prirodnom i umjetnom kamenu. Pored brojnih skulptura retrospektiva je dopunjena mnoštvom slika, uglavnom pejsaža, dijelova netaknute prirode s istaknutim motivima velebitskih stijena i šumskih krajolika.
„Sadržaj nudi bogatsvo simboličnih, u isto vrijeme stvarnih i fantastičnih motiva. Golo žensko tijelo najčešća je inspiracija. Čini se da su sve statue prije skicirane u snovima, baš u trenutku kad je um negdje na granici između iluzije i stvarnosti. Realizaciji pristupa bez zadrške…“, kazala je između ostaloga, Ana – Marija Šprihal prilikom otvorenja izložbe, kao i u uvodniku izložbenog kataloga.
Autoru i brojnim posjetiteljima obratile su se Ljiljana Maričić iz POU Ivanić Grad i predsjednica dugoselske Udruge Vesna Majstorović. Sve prisutne, zamjenicu dugoselskog gradonačelnika Jasminku Kokot Bambić, članove Udruge i brojne posjetitelje pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj.Skip to content