MINISTRICA MRAK TARITAŠ U DUGOM SELU

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš posjetila je jučer, u sklopu posjete Zagrebačkoj županiji, i Dugo Selo. Ovom prigodom, u pratnji zamjenika župana Zagrebačke županije Rudolfa Vujevića i resornog pročelnika Ante Mandarića obišla je ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije te razgovarala o tijeku postupaka legalizacije te funkcioniranju informacijskog sustava „e-Dozvola“ u praksi.

U Dugom Selu ministricu Mrak Taritaš dočekali su gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić te voditelj Pododsjeka za prostorno uređenje i gradnju Marijan Šola. Ministrica je istaknula kako je Pododsjek u Dugom Selu na razini prosjeka rješavanja predmeta legalizacije na razini cijele države i Zagrebačke županije. Naime, prosječna riješenost predmeta iz ove domene je oko 33% od broja zaprimljenih predmeta, a dugoselski je pododsjek, koji je zaprimio 6609 zahtjeva, riješio je 35% od tih predmeta. Štoviše, istaknuto je da je riješen i veći broj predmeta, ali još uvijek nisu pravomoćni.

Plan je, rekala je Mrak Taritaš, da se do konca godine pravomoćno riješi 60% od zaprimljenih predmeta.

Glede e-Dozvola, Mrak Taritaš je rekla da uvođenje ovog projekta ide prema zacrtanom planu te da na ovom poslu trenutačno radi 505 referenata u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu koji se razvija te će u potpunosti biti primjenjiv 2017. godine kada će se

zahtjevi za građevinske dozvole moći podnositi s računala iz vlastite kuće.

 Skip to content