MRK Dugo Selo – osvajači Torrellano Cupa 2015

Dječaci Muškog rukometnog kluba „Dugo Selo“ nastupili su na XXVII Torrellano Cupu koji se održao od 8. do 12. srpnja u španjolskom gradu Elche-u. Na turniru je nastupilo 145 ekipa iz 11 zemalja Europe, Azije i Afrike, a Hrvatsku je predstavljao MRK „Dugo Selo“ u dvije kategorije: dječaci rođeni 2001/2002 i dječaci rođeni 2003/2004 gdje su pokazali da je Hrvatska i u mlađim dobnim kategorijama u vrhu svjetskog i europskog rukometa. Dječaci rođeni 2001/2002 godine osvojili su 1. mjesto na turniru u svojoj kategoriji, a bitno je napomenuti da je ova ekipa bila jedna od najmlađih ekipa na turniru u svojoj kategoriji (u ekipi smo imali samo jednog igrača rođenog 2001. godine), tako da su sve utakmice odigrali s dječacima koji su fizički bili jači i viši od igrača naše ekipe.

Turnir je otvoren pobjedom protiv španjolske momčadi PROMESAS ELCHE „B“ (16:8), a drugi dan smo nastavili u pobjedničkom nizu protiv portugalske ekipe ALMADA ATL CLUB (22:16), koja je u pojedinim trenutcima igrala i vrlo prljav rukomet. Treći dan nije bio tako uspješan, ponajprije zahvaljujući izrazito domaćinskom suđenju, tako da smo pretrpjeli i jedini poraz na turniru od domaćina CLUB BM ELCHE „B“ (20:22), no kao prvoplasirani u grupi nastavili smo natjecanje i ušli u polufinale turnira gdje smo pobijedili španjolsku momčad PROMESAS ELCHE „A“ (21:17). U finalu nas je dočekala selekcija grada Elche-a (SALESIANOS ELCHE), no naši dječaci su kao i uvijek do sada, pokazali da se ne boje nikog te su pobjedom zatvorili turnir i pokazali da se u Hrvatskoj igra najbolji rukomet, mada smo na turniru bili uskraćeni za igranje „flastera“ (propozicijama nije bilo dozvoljeno), a i prvi puta smo se susreli sa obranom 3:3 koja nije uobičajena na našim prvenstvima, ali treneri su pokazali svoje znanje i umjeće te pripremili ekipu i doveli je do zlata u finalu.

Za ekipu dječaka 2001/2002 nastupili su: Anto Agatić, Josip Bendra, Paulo Borovec, Zlatko Raužan, Dominik Čičak, Zvonimir Deronja, Fabijan Grubišić, Patrik Hršak, Dominik Kuzmanović, Ivan Lisica, Leo Lisica, Marko Lončarić, Adrijan Lončarić, Dominik Šuker i Luka Vranić. Stručni stožer – službeni predstavnik: Tomislav Kuzmanović i trener: Matej Mišković

Dječaci rođeni 2003/2004 i mlađi osvojili su 3 mjesto na turniru u svojoj kategoriji, a turnir su započeli pobjedama protiv španjolskih ekipa CVA POZUELO DE CALATRAVA (18:12) i CBM TORRELLANO „B“ (14:9). Nastavak turnira donio je i prvi poraz protiv domaćina, selekcije grada Elche-a – SALESIANOS ELCHE „A“ (10:14). No poraz nas nije omeo da zadnju utakmicu u grupi završimo pobjedom protiv španjolske ekipe ILLICE AUGUSTA (16:12). Kao najbolja drugoplasirana ekipa nastavljamo turnir i borbu za medalje, tako da nas u polufinalnom susretu ponovno dočekuje ekipa SALESIANOS ELCHE „A“ koja je i ovu utakmicu pokazala da je trenutno kvalitetnija momčad (11:16), a nas poraz vodi u borbu za broncu. U utakmici za 3. mjesto susrećemo se s egipatskom ekipom GEZIRA koju smo pobijedili 17:12 te zasluženo osvojili broncu.

Za ekipu dječaka 2003/2004 i mlađi nastupili su: Petar Bjelajac, Patrik Borota, Marko Jerković, Krunoslav Lukšić, Mile Pavlović, Borna Milić, Marko Kolovrat, Leo Mikletić, Tian Borovec, Daron Pomper, Martin Krizmanić, Leon Jelić, Luka Jezerčić i Valentin Čančar. Trener: Filip Horvat. Za uspjeh naših ekipa zaslužne su medicinska sestra gđa. Dragica Rašković koja se brinula da se ozljede i ogrebotine nastale igranjem na betonskim igralištima, uspješno saniraju, te Saša Rašković, trenerica u klubu, ali i naš službeni prevoditelj, jer je španjolski jezik naučila kroz svoju uspješnu igračku karijeru u Španjolskoj. Naš klub nije bio bez navijača, na put u Španjolsku pratilo nas je desetak roditelja koji su nas zdušno pratili na svim utakmicama, te pokazali kako se ponosno navija za klub i domovinu. Turnir su obilježile vrlo visoke temperature, tako da su uvjeti za igru bili vrlo teški, a i naporno putovanje autobusom od dva dana i prijeđenih više od 2000 km kroz četiri europske države. Ovi rezultati nam daju motiv da i slijedeće godine otputujemo na jedan od najvećih međunarodnih turnira u Europi, Partille Cup (Švedska) te da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju.

Tomislav KuzmanovićSkip to content