Mladi dugoselski robotičar Branimir Ćaran s ekipom osvojio srebrenu medalju na Svjetskom natjecanju u Kini

Robotičari 1Dugoselski srednjoškolac Branimir Ćaran dio je ekipe koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom natjecanju robotičara! Branimir Ćaran je učenik 2. razreda Srednje škole „Dugo Selo“ koji je zajedno sa svojom ekipom pod nazivom „ROBOFREAK CROATIAN TEAM“ – koju čine Matej Novosad, učenik 1. razreda iz XV. gimnazije iz Zagreba i Andro Katanec, učenik 1. razreda iz III. gimnazije iz Zagreba osvojio srebrnu medalju u kategoriji „Rescue Line Secondary“ (Spašavanje pomoću crte za srednjoškolce) na Svjetskom natjecanju iz robotike „RoboCup Junior“ koje se održava u Kini, prenosimo vijest sa Školskog portala.
Njihov mentor Ivica Kolarić za Školski portal je kazao: „Srebro za naše srednjoškolce! Vrhunski su! Japanca nismo mogli pobijediti – imao je presavršenog robota, ali sve druge smo zasjenili u svim vožnjama. Teške staze nisu spriječile Mateja, Andru i Branimira da iz vožnje u vožnju bude sve bolji!“

Hrvatski robotički savez prijavio je četiri ekipe u četiri različite kategorije za ovo Svjetsko natjecanje, a osim njih srebrenu medalju za Hrvatsku osvojila je ekipa „HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ“, dva učenika u kategoriji Rescue Maze (Spašavanje pomoću toplinskih senzora u labirintu) – Ivan Kolarić, učenik 4. razreda iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Janko Pribičević, učenik 8. razreda iz OŠ Pantovčak iz Zagreba.

 Skip to content