NATJECANJE EKIPA MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U subotu, 14. ožujka u o.š. „Stjepan Radić“ Božjakovina održat će se 19. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Mladi Crvenog križa natječu se kao ekipe od 6 članova (5+ rezerva). Tijekom natjecanja provjeravaju se znanja: teorijsko – prva pomoć, povijest i djelovanje pokreta Crvenog križa, Međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava, te praktično – znanje i vještine pružanja prve pomoći.

Ove godine natjecat  će se 5 ekipa iz 3 osnovne škole sa područja djelovanja Crvenog križa Dugo Selo.

Pobjednička ekipa predstavljat će Crveni križ Dugo Selo na međužupanijskom natjecanju Zagrebačke i Sisačko-Moslavačke županije, koje će se u travnju održati u Sisku.

Vjerujemo da će svi pokazati vrlo kvalitetno znanje i vještine, a najbolji među njima sigurno će biti podjednako uspješni kao i ekipe koje su pobjeđivale prošlih godina. Podsjetimo: ekipe Crvenog križa Dugo Selo već su u nekoliko navrata pobjeđivale na međužupanijskim natjecanjima, dok su na državnim postizale vrlo visoka mjesta.

Rezultat je to velikog angažmana njihovih mentora: Snježane Mandarić, Ivane Skočić i Ane Srdinić. Njima, kao i domaćinu ovogodišnjeg natjecanja o.š. „Stjepan Radić“ Božjakovina, Crveni križ Dugo Selo toplo se zahvaljuje.

 

G.K.Skip to content