Obilježen 24. Dan Obrtničke komore Zagreb: Nagrađeni dugoselski obrtnici Miroslav Stančerić i Darija Ferlak Đuričić, gradonačelniku Nenadu Panianu priznanje „Zlatni krug“

Svečanom sjednicom danas je u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika obilježena 24. godišnjica djelovanja Obrtničke komore Zagreb. Ovom prigodom OKZ dodjeljuje istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje svojim djelovanjem pomažu i unaprjeđuju obrtništvo nagrade i priznanja. Među ovogodišnjim dobitnicima su i članovi Udruženja obrtnika Dugo Selo Miroslav Stančerić i Darija Ferlak Đuričić dok je priznanje „Zlatni krug“ uručeno gradonačelniku Dugog Sela Nenadu Panianu. Zadovoljstvo priznanjima je izrazio predsjednik dugoselskog UO-a Marko Cesar koji je također nazočio ovogodišnjem obilježavanju Dana OKZ-a.

„Zlatna plaketa s pisanim priznanjem“ uručena je Miroslavu Stančeriću. Vlasniku obrta Autoprijevoznik ovo priznanje dodijeljeno je za izuzetni doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva. Dariji Ferlak Đuričić, vlasnici kozmetičkog salona Visage, uručeno je priznanje „Žena obrtnica“ kojeg Komora dodjeljuje za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju obrta. „Ponosna sam na ovu nagradu. Sretna sam zato što je prepoznat moj rad, punih 11 godina mog kozmetičkog salona. Veliko je ovo priznanje, podstrek za daljnji rad“, kazala je Ferlak Đuričić.

„Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem“ primio je gradonačelnik Nenad Panian. Dodjeljuje se pravnim i fizičkim osobama za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva. „Meni osobno ovo puno znači s obzirom da sam trideset godina samostalan, obrtni djelatnik, stomatolog. Znam što znači svim ljudima u Dugom Selu koji se bave obrtom, pogotovo obiteljskim. Ono pomalo zamire, ali mi nećemo dozvoliti da se to dogodi. Naša srednja škola i Grad podupirat će sve obrtnike i one koji žele ostati u Hrvatskoj i baviti se radom i prehranjivati svoju obitelj“, izjavio je dugoselski gradonačelnik Panian.

Sjednici su prisustvovali  izaslanica predsjednika Vlade RH i izaslanica ministra Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, izaslanica Župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, izaslanik predsjednika Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, predsjednik Območne obrtne podjetniške zbornice Krško Dušan Arh, tajnica Območne obrtne podjetniške zbornice Krško Janja Starc, predsjednik Hrvatske gospodarske Komore – Komore Zagreb Zlatan Fröhlich. Uz dugoselskog gradonačelnika Paniana, prisustvovali su i gradonačelnik grada Sveta Nedelja Dario Zurovec te zamjenik gradonačelnika Grada Jastrebarsko Stipe Bučar. Nazočili su i ravnatelji srednjih obrtničkih strukovnih škola,  predsjednici područnih obrtničkih komora, članovi Cehova, načelnici općina Zagrebačke županije i drugi visoki uzvanici. Na početku svečane sjednice, nazočne je pozdravio predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, koji je u svom govoru prezentirao uvođenje Artifex kartice koju će uskoro dobiti svi obrtnici Obrtničke komore Zagreb te će se tako olakšati korištenje popusta kod više od 110 dobavljača u programu Artifex. Već oko 10 000 obrtnika koristi pogodnosti ovog programa, a čemu je doprinijela i INA + kartica koja je u lipnju 2018.godine dostavljena na adrese naših obrtnika. Spomenuo je probleme vezane uz Tržnicu cvijeća na Žitnjaku, izmjene i dopune Zakona o zakupu i kupoprodaju poslovnog prostora koji je vrlo nepovoljan za obrtnike, potrebu za formiranjem odlagališta za građevinski otpad… Pozvao je sve nazočne da pomognu u rješavanju navedenih problema. U glazbenom dijelu programa obilježavanja nastupila je operna pjevačica Sandra Bagarić.Skip to content