Obilježen Dan Grada Dugog Sela uz podjelu priznanja ovogodišnjim laureatima

Zbog pandemije koronavirusa, u ovoj 2020. godini, Dan Grada Dugog Sela obilježen je bez gostiju i tradicionalnog Martinja. No, prigodni događaj organiziran danas u dvorani Glazbene škole Dugo Selo kojem su nazočili gradski dužnosnici, vijećnici, stručne službe i ovogodišnji dobitnici gradskih priznanja, nije mogao proći bez poruka nade i pogleda u bolju budućnost.

Na to su se osvrnuli svi govornici – predstavnici Grada gradonačelnik Nenad Panian i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Šajković, u ime ovogodišnjih laureata vlč. Slavko Kresonja dok su riječi predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira pročitane, s obzirom da on nije mogao prisustvovati sjednici zbog samoizolacije.

„Evo nas na Martinju 2020. Iza nas je jedna iznimno zahtjevna i  čudna godina koju ćemo ponajprije pamtiti po epidemiji bolesti Covid 19 koja je značajno promijenila naše živote. Unatoč tome naš je Grad išao dalje, koračao naprijed koliko je to bilo moguće zahvaljujući i odlukama Gradskog vijeća. Posebno pozdravljam ovogodišnje dobitnike javnih priznanja i čestitam Vam na zasluženim nagradama. Odluke Gradskog vijeća da se ove godine upravo Vama dodijele nagrade, naša su zahvala za  Vaš ustrajan, često i samozatajan rad i djelovanje, za vaše znanje i stručnost kojima ste doprinijeli i razvoju naše zajednice. Na tome Vam još jednom zahvaljujem i čestitam“, poručio je predsjednik Gradskog vijeća D. Budimir uz čestitke građanima povodom Dana Grada i blagdana Svetog Martina.

Pozdravne riječi uputio je i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Šajković. „Grad je veliko gradilište što nas očekuje još nekoliko godina, treba izdržati, jer će nam svima biti bolje. Velike investicije omogućuju razvoj našeg grada. No, epidemija čini svoje i svečanosti povodom Dana Grada i blagdana Sv.Martina svele su se na malo obilježavanje u kojem treba reći da se uvijek može postići bolje i više. Vjerujući u tu dokazanu tvrdnju nadamo se i obećavamo bolje u budućem razdoblju“, istaknuo je Šajković.

O zahtjevnim projektima grada, i onima iz segmenta komunalne infrastrukture poput kanalizacije i vodovoda kao i društvenog segmenta poput obnove Glazbene škole, epidemiološkoj situaciji, lockdownu kao vremenu kada smo shvatili da ovisimo jedni o drugima i da samo tako možemo pobijediti koronu, o sadašnjoj neizvjesnosti te o nadi za spasonosno cjepivo, govorio je gradonačelnik Nenad Panian. Ujedno, najavio je i svoju kandidaturu za novi gradonačelnički mandat.

„Za nekoliko godina ovaj grad će izgledati kao moderan europski grad. To je ono čemu svi mi težimo. Zato se ja bavim politikom, moji zamjenici, nadam se gradski vijećnici, članovi udruga – svi radimo na dobrobit grada i naših građana….Ovo je bez obzira na koronu, jedna o najuspješnijih godina, proračun se dobro puni, projekti su tu, krenuli su zahtjevni projekti kojim će se riješiti 90 posto problema u gradu. Ove godine uspjeli smo u proračun ugraditi milijune i milijune europskih novaca“, naglasio je gradonačelnik Panian dodavši kako se samo tako može nastaviti rad na razvoju grada. Posebni pozdrav uputio je nagrađenima i čestitao svim građanima Dana Grada i blagdan Sv.Martina.

Ovogodišnji laureati: Oni su ponos Dugog Sela

Gradonačelnik Panian i potpredsjednik GV-a Šajković uručili su priznanja. A nagrađeni su ove godine, za svoje iznimne doprinose:

Godišnje nagrade Grada Dugog Sela za 2020. godinu dobili su: trgovačko društvo Metal-Mont d.o.o., PVC te Alu stolarija P.U.G.B. (vl. Milan Krznarić) zbog uspješnih rezultata poslovanja i promicanja gospodarstva; Mladen Šestan za izniman uspjeh u ostvarenju i zaštiti imovinskih prava Grada Dugog Sela; za doprinos sprječavanju širenja bolesti COVID-19 Stožeru civilne zaštite Grada Dugog Sela, Policijska postaja Dugo Selo, Dom zdravlja Zagrebačke županije Ispostava Dugo Selo, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije Ispostava Dugo Selo, Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo i Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela.

Zahvalnice su primili donedavni dugoselski župnici vlč. Josip Kuzel i vlč. Slavko Kresonja za razvoj vjerskog života; za izniman doprinos u promicanju kulture akademski slikar i prosvjetni djelatnik Robert Samardžić te članice KUD-a “Preporod“ Jadranka Kocet i Jasminka Paklec Pavlović; za promicanje i razvoj sporta Košarkaški klub Dugo Selo; Tiskara ŠiM d.o.o., Inox-prom bravarija (vl. Dario Policky), Stolarija Kostanjevac (vl. Kristijan Kostanjevac) za uspješne poslovne rezultate u obrtništvu i poduzetništvu: za promociju Grada Dugog Sela i 12 godina uspješnog postojanja i rada Moto klub Dugo Selo. Posebno priznanje uručeno je ravnatelju Glazbene škole Dariju Cebiću zbog nedavnog svjetskog uspjeha.

U ime svih nagrađenih zahvalio je vlč. Slavko Kresonja. „Iako više nisam fizički ovdje, nemoguće je izbrisati sve te lijepe trenutke i dobre ljude, srcem za još uvijek uz vas i sjetim vas se često u molitvama. Vjerujem da će nam to biti još jedan poticaj, da još više ustrajemo i napredujemo. Kad smo radili svoj posao, nismo to činili da bismo danas dobili nagradu već jednostavno zato što smo željeli zajedno učiniti neko dobro,želimo donositi radost u srca onih koji su nam povjereni, s kojima živimo Ove nagrade pripadaju i brojnim ljudima koji stoje iza nas, koji u nam omogućili da možemo činiti to što činimo i biti uspješni u tome. Vrijeme je ovakvo kakvo je, puno izazova i pitanja, što se tiče ove pandemije, i kao svećenik i prijatelj, uvijek svima govorim ne treba se bojati, treba nastaviti ustrajati u onome dobrome, podizati, krijepiti i pomagati. Korona je samo još jedna kušnja, a upravo u takvim situacijama pokazuje se tko je čovjek i kome pripada“, kazao je na kraju svečanosti povodom dana Grada vlč. Kresonja prizivajući zagovor Sv. Martina biskupa za više svjetla i radosti i bolju sljedeću godinu u gradu čiji je nebeski zaštitnik.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Mario Bokun, operni pjevač HNK Zagreb i prof. Viktor Brezak iz Glazbene škole.

 

f01.JPG f0_svi_dobitnici.jpg f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4_isajkovic.JPG f5_npanian.JPG f5a_skresonja.JPG f6n_tominac.JPG f7sžuteković.JPG f8.JPG f98.JPG f99.JPG f9a_nrnjak.JPG f9bgkocaj.JPG f9c.JPG f9d.JPG f9e.JPG f9f.JPG f9g.JPG f9h.JPG f9i.JPG f9ihrečuk.JPG f9j.JPG f9k.JPG f9l.JPG f9m.JPG f9n.JPG f9o.JPG f9p.JPG

 Skip to content