Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Grada Dugog Sela prevođeno zamjenikom gradonačelnika Pavom Jakovljevićem položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred spomen obilježja kod pošte odajući počast dugoselskim, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su poginuli u obrani domovine. Počast su odali i predstavnici MUP-a, Policijske postaje Dugo Selo, Hrvatske vojske, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, Hrvatskih vitezova Dugo Selo, Hrvatskih vitezova Zagrebačke županije, Udruge ratnih veterana Domovinskog rata Crne mambe, HVIDR-e te dugoselska stranačka izaslanstva HDZ-a, HNS-a i HSP-a.
Uz ovaj najveći dan u novijoj povijesti hrvatske države, dan ponosa za svakog građanina Hrvatske, želimo se zahvaliti braniteljima za sve što su dali za domovinu, poručio je tom prilikom dogradonačlenik Jakovljević. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja veličanstven je dan i mi ćemo ga na isti način obilježiti, kazao je Jakovljević, pozvavši sve okupljene na obilježavanje u organizaciji Udruge Crne mambe te pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela na Arusovom trgu.
Nikola Tominac, zapovjednik 53. dugoselskog samostalnog bataljuna također se obratio okupljenima istaknuvši kako se na ovaj dan se prisjećamo i naših poginulih branitelja, sugrađana koji su dali svoje živote u obrani Hrvatske, a čija imena su uklesana na spomen obilježje. „Prvi junak Domovinskog rata Željko Filipović, policajac, koji je poginuo prije 25 godina u operaciji „Žaoka“, zatim sjetimo se i pukovnika, zapovjednika bojne Milivoja Halara koji je poginuo na prvoj liniji bojišta, Ante Kolovrata, zapovjednika satnije, Mate Herodmana koji je poginuo u operaciji Oluja, kao i svih ostalih – Ivana Bešenića, Božidara Huzanića, Ivana Kesera, Željka Kovačevića, Davora Ljubanovića i Ante Salapića. Oni su vječita tema, vječiti spomen i mi im se, kao zajednica, moramo dostojno odužiti, poštujući njihove žrtve“, poručio je Tominac.Skip to content