Search
Close this search box.

Obilježen Svjetski dan učitelja

Tradicionalno, obilježen je Svjetski dan učitelja polaganjem vijenaca na grobove prvih dugoselskih učitelja, na Starom groblju u Dugom Selu.

Izaslanstvo Grada Dugog Sela u kojem su bili predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, zamjenici gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac, pročelnik za društvene djelatnosti Veljko Bertak, uz ravnateljice DV Dugo Selo Draženku Sesan, SŠ Dugo Selo Darinku Svetec, OŠ Josipa Zorića Maru Mamuzu te ravnatelja OŠ „Ivan Benković“ Branka Goleša, položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima istaknutih dugoselskih učitelja Josipa Zorića i Jakova Černea.

Zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac čestitao je učiteljima njihov dan  zaželjevši da svojim elanom i dalje nastave raditi na dobrobiti Grada i cijele Hrvatske.

„Čestitam Svjetski dan učitelja, dan kad obilježavamo ovu vrlo važnu djelatnost za dobrobit čovječanstva, ljudi koji svojim radom utječu na buduće generacije, odgajaju ih za život i usmjeravaju ih da budu dobri građani. Okupili smo se ovdje gdje odajemo počast ljudima koji su zadužili našu dugoselsku povijest školstva svojim radom i postali značajni građani. Nadamo se da prosvjetna djelatnost u budućnosti i dalje imati veoma važnu ulogu u našem društvu, osobito najmlađih. To je vrlo odgovorna i složena djelatnost, ali ćemo kao Grad i lokalna zajednica pomoći u radu da bi svoju funkciju mogli što kvalitetnije raditi“, rekao je zamjenik gradonačelnika N.Tominac.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content