Održana izborna skupština NK Dugo Selo: HRVOJE ŠARIĆ OSTAJE NA ČELU KLUBA

U Nogometnom klubu Dugo Selo 29. ožujka je održana izborna skupština na kojoj je dosadašnje rukovodstvo dobilo još jedan mandat za upravljanje klubom. Za predsjednika je ponovo izabran Hrvoje Šarić, koji ovu funkciju obavlja već godinu dana, a u izvršni odbor, uz Šarića, izabrani su, također njegovi dosadašnji suradnici, Damir Fintić, Ivica Bergovac, Stjepan Papac, Dražen Babić, Krunoslav Valjak, Mladen Brabec, Dean Dragičević i Mario Gustin.

Skupština je započela izborom 31 predstavnika same skupštine, koji predstavljaju ukupno 135 članova kluba, a na čelu skupštine ostao je i dalje Stjepan Valjak, koji je sjednicu i vodio, a za njegove zamjenike izabrani su Stipe Mamuza i Dalibor Murat.
U izvješću o radu u protekloj godini, koje je podnio Hrvoje Šarić, rečeno je kako je nova uprava u klubu od početka siječnja 2018. godine te kako je naslijedila prilično loše stanje sa samo pet igrača prve momčadi na raspolaganju. Šarić se, međutim, pohvalio kako je uprava koja je tada preuzela klub, stabilizrala stanje, osigurala ostanak u 3. HNL, te uz pomoć Grada Dugog Sela, koji je lani, putem ZŠU Dugo Selo, osigurao 33% sredstava potrebnih za rad kluba, pronašla 25 sponzora koji su dogovorili izgradnju novog igrališta s umjetnom travom, izgradili nadstrešnicu ispred klupskih prostorija i osigurali preko 200 000 kuna sponzorskih sredstava za uređenje igralšta. Klub je, prema Šarićevim riječima sada stabilan te na raspolaganju ima 275 igrača, raspoređenih u 13 momčadi te 11 trenera, Miroslava Škrlca kao sportskog direktora i Zorana Redea, na čelu škole nogometa. Cilj ove uprave je ostajanje u trećeligaškom društvu i izgradnja neophodnog igrališta s umjetnom travom – zaključio je Šarić.

Financijsko izvješće podnio je Mladen Vrabec rekavši da je u prošloj godini klub raspolagao s 900.000 kuna, međutim kako je izvjasno da u ovoj godini taj iznos neće biti dostatan za rad kluba pa se, uz očekivano povećanje od strane Grada razmišlja i o povećanju članarina. Rasprava o financijskom stanju, koju je u tom smislu otvorio Damir Fintić, pokazala je kako su u NK Dugo Selo nezadovoljni raspodjelom sredstava u Zajednice športskih udruga, a posebno time što, po njihovom mišljenju, na račun nogometa, previše sredstava unutar Zajednice dobiva rukomet pa su mišljenja da pod hitno treba promijeniti kriterije podjele sredstava i odigurati veća sredstva za nogomet.

Tajnik ZŠU Franjo Končić i zamjenica gradonačelnika Grada Dugog Sela Jasminka Kokot Bambić nisu osporili legitimitet zahtjeva članova NK Dugo Selo za preraspodjelu sredstava unutar Zajednice. Končić je rekao kako će poštovati sve što odredi skupština Zajednice, a Kokot Bambić je rekla kako gradska vlast misli da sport treba ostaviti sportašima te kako je Zajednica mjesto rješavanja ovog prijepora. Na sjednici je bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Darjan Budimir koji je rekao kako su Gradu svi sportaši važni, no kako se slaže da je potrebno preispitati raspodjelu sredstava unutar Zajednice i pomoći NK Dugo Selo kao sportskom kolektivu s najviše članova na području Grada.

Uz spomenute sjednici skupštine su prisustvovali i Željko Mihalj u ime Nogometnog središta Zagrebačke županije, Dinko Vulelija predsjednik Nogometnog središta Dugo Selo, Dalibor Meić predsjednik sudačke komisije NSZŽ-a, pročelnik za društvene djelatnosti u Gradu Dugom Selu Veljko Bertak te su poželjeli uspjeh novom rukovodstvu u radu s klubom.Skip to content