Search
Close this search box.

VIJESTI IZ GRADSKE UPRAVE GRADA DUGOG SELA: Gradonačelnik N. Panian sudjelovao na konferenciji greenfield investicija u Medulinu

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian sudjelovao je proteklog vikenda 29. i 30 ožujka na trećoj poslovnoj konferenciji „Greenfield investicije – Kako snovi postaju stvarnost“ s naglaskom na Razvojni investicijski izazovi u jedinicama lokalne samouprave, a koju je organizirao poslovni tjednik Lider u Medulinu. Konferenciji su nazočili i predstavnici ministarstava, županija, gradova i općina, brojni gospodarstvenici i investitori. Gradonačelnik Panian sudjelovao je prvog dana konferencije kao jedan od panelista, zajedno gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom, županom Međimurske županije Matijom Posavcem, kao i drugim sudionicima, rasprave na temu „Trgovačka društva u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave“. „Na tu temu imao sam nekoliko zahvalnih činjenica. Naime, dok se u Rijeci tek priprema uspostava regionalnog vodovodnog sustava, na našem području taj sustav je već zaživio između sedam poduzeća i četiri gradova te pripadajućih općina istočnog dijela Zagrebačke županije s milijardu i 100.00 milijuna kuna investicija. Nadamo se da će kroz tri godine daljnjih ulaganja i investiranja u sustav odvodnje cijela županija biti jedan od komunalno najopremljenijih u Hrvatskoj“, kazao je gradonačelnik Panian, po završetku konferencije. Također tom prilikom, ističe gradonačelnik, bilo je riječi i o trgovačkim društvima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, upravljanju istima, kao i njihovoj konkurentnosti na tržištu, navodeći primjere i iz Dugog Sela, dok se u razgovoru s predstavnicima ministarstva dotaknuo teme gospodarske zone u Dugom Selu kao i njenom privođenju namjeni na jednostavniji način nego što je to bilo dosada.

Predstavnici Grada u Italiji predstavili projektne ideje za projekt Interreg – New Pilgrim age

Dio projektnog tima Grada Dugog Sela za projekt Interreg – New Pilgrim age sudjelovao je na 4. međunarodnom sastanku Partnera, održanom u Trevisu od 28. do 30. ožujka. U okviru međunarodnog sastanka na kojem su se razjašnjavale aktivnosti za buduće razdoblje projekta, organiziran je Međunarodni festival ideja na kojem su se predstavili Partneri sa svojim idejama.
Projektne ideje Grada Dugog Sela predstavio je mladi dugoselski arhitekt Ivan Foretić čija je ideja izabrana na natječaju. Na festivalu ideja Grad Dugo Selo se predstavio na prigodno uređenom izložbenom prostoru s naglaskom na svetomartinsku baštinu čiji je razvoj tema New Pilgrim Age projekta.
Pripremila: Zvjezdana Budor Klarić

Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave

Danas su započeli radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave Grada Dugog Sela koje će izvoditi ekipe tvrtke NEVING d.o.o. iz Zagreba. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 3.919.720,05 kuna, a EU sufinanciranje iznosi 1.677.597,99 kuna.  Radovi na energetskoj obnovi vanjske ovojnice objekta trajat će 45 dana.
Tijekom izvođenja radova sve službe koje se nalaze unutar zgrade gradske uprave redovno će raditi za građane.
Ulaz i komunikacija kroz objekt bi će sigurni i pristupačni za sve građane i korisnike u uredovno vrijeme službi kao i do sada. Mole se građani za povećanu opreznost kod prilaska gradilištu, kao i razumijevanje za trenutne okolnosti vezane uz radove.

Mario Mlinarek predstavnik Grada Dugog Sela u Zajednici kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije

Predsjednik KUD-a Preporod Mario Mlinarek predložen je za predstavnika Grada Dugog Sela u Skupštini Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije, s obzirom da dosadašnjim članovima spomenute Skupštine mandat istječe tijekom ovog mjeseca. Po imenovanju svih predstavnika održat će se izborna skupština Zajednice KUUZŽ.

Najavljeno : Sajam cvijeća 4. i 5. svibnja

Započele se pripreme za organizaciju ovogodišnjeg 9. po redu Sajma cvijeća „Dugoselski cvijet“, koji će kao i svih prethodnih godina biti izložbeno prodajnog karaktera. Poziv izlagačima bit će objavljen u sljedećem razdoblju.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content