Održana izborna skupština ZŠU Dugo Selo: ŽELJKO MELIĆ NOVI PREDSJEDNIK ZAJEDNICE

Skupština Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela, pod predsjedanjem Zvonka Kaleba, izabrala je, većinom glasova, Željka Melića (Auto klub Dugo Selo) za novog predsjednika Zajednice, na izbornoj sjednici skupštine koja je održana 26. travnja u Gradskoj vijećnici. Na istoj sjednici za dopredsjednike su izabrani Zvonko Kaleb (MRK Dugo Selo) i Nikola Banjeglav (Kyokushin karate klub), dok su u Izvršni odbor Zajednice, uz predsjednika i potpredsjednike, izabrani Jadranka Robić (ŽRK), Igor Kovačević (NK Dugo Selo), Vlado Pašalić (Košarkaški klub), Davor Orešković (NK Ostrna), Krunoslav Belić (STŠK) i Željko Cigrovski (ŠRD). U nadzorni odbor Zajednice izabrani su Ivo Kesedžić, Zvonko Pokas i Mladen Fuks.
Odlični rezultati u protekloj godini

Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik Zajednice Franjo Končić rekavši da je u protekloj godini Zajednica brojila 17 udruga koje daju 53 momčadi/ekipa (39 pomladak), a koje se natječu u 53 lige u kojima sveukupno sudjeluje 599 momčadi/ekipa. Licencirano je 862 natjecatelja (671 pomladak). Stručni rad vodi 45 trenera. Međutim kad ubrojimo roditelje i sve ostale članove klubova, kao i sportaše koji se natječu u neslužbenim natjecanjima izvan sufinanciranja ove Zajednice, brojka naše sportske obitelji se kreće oko 1200 sportaša, i sportskih djelatnika – naglasio je Končić.

U prvih 6 mjeseci 2018. godine u ligaškim natjecanjima je osvojeno 7 prvih mjesta, 13 drugih mjesta i 3 treća mjesta. U pojedinačnim natjecanjima klubovi su sudjelovali na 97 turnira/utrka.
Čak 195 puta su klubovi bili među prva tri mjesta od čega 56 puta prvi, 54 puta drugi te 85 puta treći, dok je ostvareno još 129 odličja među prva tri mjesta.

Na kraju kalendarske 2018. godine u ligaškim natjecanjima na prvom mjestu završilo je 7 klubova, na drugom mjestu 8 kubova te na trećem mjestu natjecanje završilo 3 kluba. U pojedinačnim natjecanjima klubovi su sudjelovali na 54 službenih natjecanja te još 58 neslužbenih natjecanja. Osvojeno je 62 prva mjesta, 99 drugih mjesta i 86 trećih mjesta kao i još 65 odličja među prva tri mjesta.

Klubovi daju sedam sportašica i sportaša IV. kategorije te dvije sportašice V. kategorije.
Od ostalih programa uz pomoć Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije ostvareni su Malonogometni turnir mladeži “Dugoselko”, Međunarodni memorijalni turnir Đuro Dubenik u stolnom tenisu, Međunarodni Kyokushin karate kup “Dugo Selo”, Memorijalni turnir “Đuro Dubenik“ u muškom rukometu i Memorijalni rukometni turnir „Đuro Dubenik“ u ženskom rukometu (kategorija kadetkinja ’02). Održani su i 3. Dugoselski turnir u uličnoj košarci, 15. međunarodni Božićno-novogodišnji rukometni turnir za žene (kategorija seniorki) i Dugo Selo open u Taekwaondo-u.

U ovim rezultatima, u koje se uloženo puno rada i truda, koji se rezultati čak i ponavljaju iz godine u godinu, ponosni možemo biti i na reprezentativce Republike Hrvatske iz dugoselskih redova u muškom i ženskom rukometu te stolnom tenisu – zaključio je Končić.

Financijska potpora Grada preduvjet kvalitetnog rada

Prema izvješću presjednika Nadzornog odbora Ive Kesedžića, u protekloj je godini Zajednica ostvarila prihode u visini 2,1 milijuna kuna, od čega je čak 2.075 000 stiglo iz Gradskog proračuna, a s obzirom da je ostvaren i višak prioda od 100.000 kuna, Zajednica je smanjila gubitak prenijet iz prijašnjeg razdoblja na svega 21.000 kuna.
Za tekuću godinu, kako se čulo na sjednici, klubovi su tražili 3,5 milijuna kuna, a Grad im je, uz povećanje od 200.000 kuna u odnosu na lani, iz proračuna odobrio 2.280 000 kuna, a iz tih sredstava će se, uz redovita natjecanja, financirati i sportske manifestacije od interesa za Grad, kao i proslave značajnih obljetnica pojedinih klubova.

Hrvački klub Dugo Selo novi član Zajednice

Umjesto dosadašnjih 17 članica, Zajednica od ove sjednice broji jednog člana više. Naime, jednoglasnom odlukom u članstvo Zajednice primljen je i nedavno osnovani Hrvački klub Dugo Selo, a njegov predsjednik Darjan Budimir uključen je, odmah potom, u rad skupštine.

Predstavnici NK Dugo Selo protiv izbora Melića za predsjednika

Protiv izbora Željka Melića za predsjednika Zajednice izjasnili su se jedini predstavnici NK Dugo Selo. Damir Fintić zatražio je o Meliću, kao kandidatu za predsjednika, raspravu i prije samog izbora, no, s obzirom na odredbe iz Poslovnika, dobio ju je je tek pod točkom pitanja i prijedlozi. Fintić je rekao kako posjeduje nih kompromitirajućih materijala zbog kojih Melić ne bi trebao biti predsjednik Zajednice te ih je i iznio na samoj sjednici, što mu je Melić kao predsjedavajući u tom trenutku, i dozvolio. Fintić je iznio mišljenje kako je Melić izabran za predsjednika jer će se njime moći manipulirati. Članovi skupštine nisu željeli raspravljati o ovoj temi, s izuzetkom Željka Cigrovskog koji je rekao da su Fintićevi navodi vezani uz Melićev privatni život i nisu zapreka njegovom izboru za predsjednika Zajednice.

U ime Grada Dugog Sela skupštinu su pozdravili zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, a u ime Zajednic športskih udruga i saveza Zagrebačke županije tajnik Mario Makarun.Skip to content