Operne arije i napolitanske pjesme prigodom Dana Dugog Sela

Koncert ovakvih skladbi zvan „Classic Martini“ održan je večer uoči Dana grada i Blagdana sv. Martina u dvorani „Preporod.“

Ljubitelji  klasične glazbe, koji su ispunili dvoranu u velikom broju, uživali su programu kakav je pripremio organizator  – Vokalni ansambl „Duga“. Zadovoljni koncertom bili su gradonačelnik Nenad Panian sa zamjenicima J. Kokot Bambić i N. Tominac. Gosti iz Francuske, prijatelji i suradnici Dugog Sela, također su pokazali oduševljenje izvedenim programom.

Dugoselac Mario Bokun, tenor, voditelj Ansambla i član Opere HNK pozvao je pjevačice i pjevače s kojima je nastupao na koncertu. To su bile sopranistice Doris Leko članica Opere i Viktorija Đurđek te Vitomir Marof, bariton, nacionalni prvak Opere HNK. Njihove izvedbe na klaviru pratio je Davor Ljubić, stalni korepetitor Muzičke akademije u Zagrebu.

Publika je zadovoljno poslušala najpoznatije arije G. Bizeta iz opere“ Carmen“ G. Puccinia iz opere „Tosca“, G. Verdia iz opere „Traviatta“, kao i djela drugih skladatelja. Posjetitelji su srdačnim pljeskom ispratili svaku izvedbu svakoga izvođača pokazujući veliko zadovoljstvo cijelim programom, koji je bio glazbeno osvježenje prazničkih dana.

 

F1.JPG F10.JPG F2.JPG F3.JPG F4.JPG F6.JPG F7.JPG F8.JPG F9.JPG

 Skip to content