Oprez – djeca u prometu!

Policijski službenici Policijske postaje Dugo Selo u suradnji sa školskom prometnom jedinicom OŠ Ivana Benkovića danas su organizirali akciju uz početak nove školske godine – „Poštujte naše znakove“.

Školska prometna jedinica OŠ Ivan Benković sastavljena od učenika 7. i 8. razreda na punktu koji se nalazio kod autobusne stanice u Kopčevcu pomagala je policijskim službenicima u kontroli prometa. Prema riječima policijskog službenika Ilije Filipovića, u akciji koja trajala od 9 do 12 sati zaustavljeno je 40 vozila, od kojih je 36 vozača pohvaljeno, dok je 3-oje upozoreno zbog brzine, a 1 zbog uporabe mobitela u vožnji. U zoni dopuštene brzine od 40 km/h, upozoreni vozači vozili su do 65 km/h. Djeca su najugroženiji sudionici u prometu, posebice oni koji po prvi puta kreću u školu, stoga se ovom akcijom nastoji, nanovo, senzibilizirati javnost i ukazati na pojačan oprez svih prometnih sudionika. Uz akciju djelatnici PP Dugo Selo održali su i edukativna predavanja učenicima prvih razreda o sigurnom kretanju u prometu.

„Nažalost svjedoci smo čestih prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu. Na ovaj način želimo podignuti sigurnost na našim prometnicima, posebice u razdoblju početka školske godine, a sve uz pomoć učenika Školskih prometnih jedinica koji će se ujedno upoznati sa sustavom sigurnosti prometa“, kazao je tom prilikom dogradonačelnik Tominac. Podršku akciji uz dogradonačelnika Tominac, dao je i pročelnik za društvene djelatnosti Veljko Bertak, pohvalivši angažman učenika školske prometne jedinice – Sebastijana Borote, Luke Horvata, Karla Birta i Sebastijana Pitanovića.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG

 Skip to content