Otvoren novouređeni prostor pored POU-a Dugo Selo manifestacijom „Za sve generacije“

„Baš je za sve generacije, ima za svakog ponešto, lijep je ovo uvod u Dugoselske jeseni“, čuli su se komentari na danas održanom drugom dijelu manifestacije „Za sve generacije“ kojom je i službeno otvoreno novouređeno igralište pored Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Nakon jučerašnjeg Kina na otvorenom, i današnji bogat program privukao je male i velike posjetitelje na ovaj prostor na kojem se, kako je kazao gradonačelnik Nenad Panian prilikom otvorenja, mogu održavati prigodne manifestacije bez zatvaranja prometa.

„Nekad su ga zvali Partizanovim igralištem, zatim rukometnim, pa igralištem pored učilišta, a kako će ga zvati ubuduće, trgom ili nekako drugačije prepuštam Dugoselcima. Nadam se da će udruge i svi ovaj prostor iskoristiti“, rekao je dodavši kako je ponosan što je grad dobio novi prostor europskog izgleda.

Zadovoljstvo izgledom igrališta nakon preuređenja izrazio je i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, naglasivši kako su sredstva za preuređenje osigurana gradskim proračunom. Inače, samo preuređenje koštalo je oko 1,5 milijuna kuna.

A program na središnjoj pozornici nastupima su otvorili najmlađi – djeca Dječjih vrtića „Dugo Selo“ i „Vrapčić“. Nastupile su još Dugoselske mažoretkinje, folkloraši KUD-a Preporod“, Limena glazba, Koledarice, Zbor umirovljenika, VA Duga. Održana je modna revija Dragice Banić. Također, na postavljenim štandovima svoje su proizvode nudili domaći OPG-ovi, obrti i udruge. Bila je ovo prigoda i za dodjelu nagrada učenicima dugoselskih škola, sportskih i drugih udruga za uspjehe koje su ostvarili na županijskim i državnim natjecanjima. Ukupno ih je 170, a svima njima čestitao je gradonačelnik uručivši prigodne majice s grbom grada. Svoj novi singl „Supernova“, za koji je spot snimljen upravo u Dugom Selu, predstavila je Jelena Jella Vanjek. Sa svojim pratećim bandom „Jelenini“ održala je kraći koncert. Ugodna večer završila je svirkom banda „Vrijeme ljubavi“. Organizatori događanja su Grad Dugo Selo i POU Dugo Selo.

Kako je bilo pogledajte u našem albumu na FB Dugoselske kronike

https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?ref=page_internal

igralište0.jpg igralište1.jpg v0.JPG v1.jpg v10.JPG v11.JPG v12.JPG v13.JPG v14.JPG v15.JPG v16.jpg v2.jpg v2b.jpg v2c.jpg v2d.jpg v5.JPG v6.JPG v7.JPG v9.JPG

 Skip to content