Potpisan Ugovor za izgradnju reciklažnog dvorišta u Dugom Selu

Gradonačelnik grada Dugog Sela Nenad Panian i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014-2020.godine u vrijednosti tri milijuna kuna za Reciklažno dvorište u Dugom Selu.
Podsjetimo da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo dodatnih 70 milijuna kuna EU sredstava za sufinanciranje projekta izgradnje reciklažnih dvorišta. Prihvatljivi prijavitelji su sve jedinice lokalne samouprave a javni poziv će trajati do iskorištenja sredstava.

Gradonačelnik grada Dugog Sela rekao je kako je napokon došao i taj dan kad je potpisan prvi projekt, projekt Reciklažnog dvorišta u gradu Dugom Selu. Prije svega zahvalio se svojim suradnicima, pročelnicima i projektantima kao i direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravku Ponošu. „Tih 3 milijuna kuna i dodatnih 500.000,00 kuna iz vlastitih sredstava omogućit će razvitak Dugog Sela na jedan drugačiji način. Približili smo se Europi, dobit ćemo reciklažno dvorište po čiji smo Ugovor danas i došli. Reciklažno dvorište je bitno za budućnost našega grada kao i za razmišljanje ljudi o jednoj boljoj budućnosti jer razdvajanjem otpada štitimo okoliš, zarađujemo i razmišljamo na drugačiji način.“, rekao je gradonačelnik Panian.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što smo danas potpisali Ugovor između grada Dugog Sela i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za realizaciju Projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Dugom Selu. Smatram da je taj projekt bitan za razvoj grada a posebice zbog vođenja brige o okolišu. Drago mi je što izvršna vlast ima veliku volju i želju da taj projekt čim prije realizira. Drugi gradovi se trebaju ugledati na taj primjer i sa svojom agresivnošću prema državnim institucijama moraju se izboriti tamo gdje se dijeli novac i gdje se realiziraju projekti koji će poslužiti za razvoj grada.“, rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Kristina PavlićSkip to content