Povećan broj gradskih stipendista : Novih 24-ero stipendista svečano potpisalo ugovore

Danas je u Gradskoj vijećnici u nazočnosti gradonačelnika Nenada Paniana, predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira te zamjenice gradonačelnika Jasminke Kokot Bambić održano svečano potpisivanje ugovora novih gradskih stipendista. Radi se o 24-ero uspješnih, perspektivnih i mladih ljudi koji su svojim rezultatima zadovoljili uvjete prethodno raspisanog natječaja.

Iako je prvotno odluka o broju i visini stipendija propisivala dodjelu novih 20 stipendija (10 učeničkih i 10 studentskih), odlukom gradonačelnika, a temeljem odustajanja četvero dosadašnjih stipendista (dvoje učenika i dvoje studenata, koji su ostvarili stipendije po drugoj osnovi) – broj stipendista u ovoj školskoj godini 2018./2019. je povećan na 24. Među njima po šest stipendija, podjednako u obje kategorije, ostvaruju učenici, odnosno studenti deficitarnih zanimanja. Tako u ovoj školskoj godini učeničke stipendije za deficitarna zanimanja (medicinske sestre/medicinski tehničar) ostvarili su Sandra Džidić, Juraj Stipić, Antonela Šurković, Antonela Šušak i Marija Tečić, dok su ostali stipendisti učeničkih stipendija – Krešimir Jelečki, Marija Klara Grlić, Nika Lokmić, Monika Sirotković, Marian Babić, Ivana Lovrić i Ivana Lozić. Studentske stipendije za deficitarna zanimanja ostvarili su Magdalena Kovačić (dr. medicine), Laura Bebek (prof. matematike), Ivo Ojvan (ing. informatike), Klara Šišić (ing. informatike), Antonio Pavlović (ing. informatike) i Bruno Vukšan (ing. elektrotehnike), dok ostali stipendisti studentskih stipendija su: Barbara Grlić, Ivan Marić, Alen Mȕller, Marcela Nađ, Katarina Filipović i Ivona Svetina.

Kako je tom prilikom pojasnio pročelnik Bertak, na ovogodišnji natječaj za dodjelu stipendija javilo se 40 kandidata, od čega 21 kandidat za učeničku stipendiju (jedan učenik nije ispunio uvjete, te pet prijava za deficitarno zanimanje. Za studentsku stipendiju prijavilo se 19 kandidata (od čega pet studenata nije ispunilo uvjete te sedam kandidata je bio za deficitarno zanimanje, a današnjim potpisivanjem Grad Dugo Selo ima ukupno 48 stipendista (24 učenika i 24 studenata), upućujući ujedno čestitke novim stipendistima.

Čestitke uspješnim učenicima i studentima, kao i njihovim roditeljima uputio je i gradonačelnik Panian koji je naglasio da danas izvršava najdražu ulogu – podržavajući mlade i znanje. „Mlade ćemo zadržati u državi ako ćemo im osigurati uvjete, a jedan od tih uvjeta su i ove stipendije. Osiguravši dodatne stipendije, među kojima i onih deficitarnih zanimanja, odašiljemo poruku da cijenimo trud, zalaganje i znanje. Kurikularnom reformom riješit ćemo i problem deficitarnih zanimanja“, poručio je tom prilikom gradonačelnik, dodajući da kao grad s najvišim vitalnim indeksom Dugo Selo i dalje žele očuvati i brinuti o statusu grada djece i mladih.Skip to content