Predstava „Hudi beteg“ odigrana na manifestaciji “Kajkalište”

Manifestacija „Kajkalište“ po prvi puta održala se u dvorani “Kraluš” u Sv. Ivanu Zelini, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. Posjetitelji su mogli, od 11. do 13. listopada, besplatno pogledati šest predstava amaterskih kazališnih skupina čije predstave su izvedene na kajkavskom jeziku.

Cilj manifestacije je promovirati i popularizirati kazališnu umjetnost, pisanu na kajkavskom jeziku i izvođenu od kazališnih amatera. Na repertoaru „Kajkališta“ bila je i predstava „Hudi beteg“ Dramske sekcije POU-a Dugo Selo, u sklopu EU projekta “Radost življenja” Grada Dugog Sela. Dugoselski glumci izveli su je 13. listopada po četvrti puta. Scenarij potpisuje voditeljica radionica Štefica Fanjek. Radionice kazališnog amaterizma u sklopu su projekta iz Europskog socijalnog fonda i potpunosti su sufinancirana europskim sredstvima. Projekt se provodi na području Grada Dugog Sela od srpnja 2018. godine. Ukupan broj uključenih osoba u projektne elemente “Radosti življenja” iznosi preko 150 osoba. Zelinčani i njihovi gosti uživali su u izvedbi amaterske glumačke družine iz Dugog Sela, a druženje se nastavilo i nakon uspješne izvedbe.

Uz „Hudog betega“, ljubitelji kajkavske riječi pogledali su još predstave “Soldat” u izvedbi Kulturno umjetničkog društva “Mudlin” iz Peteranca, “Bankrot” Dramske udruge Kaj iz Zaboka, predstavu Kazališne družina “Štalcer” iz Čakovca “Adam“, “Nekad brak, sada mrak” Glumačke družine “Komedijaši“, predstavom “Princeza Louise” Kulturno umjetničko društvo “Lobor“.

hudi_beteg_kajkalište_1.jpg hudi_beteg_kajkalište_2.jpg hudi_beteg_kajkalište_3.jpg hudi_beteg_kajkalište_4.jpg hudi_beteg_kajkalište_5.jpg hudi_beteg_kajkalište_6.jpg hudi_beteg_kajkalište_7.jpg hudi_beteg_kajkalište_8.jpgSkip to content