Preporodaši pjesmom i plesom dozvali svetog Nikolu

Koncertom dječjih folklornih skupina KUD-a „Preporod“, održanim ove nedjelje 4. prosinca, i ove je godine uspješno dozvan Sveti Nikola koji je sve vrijedne Preporodaše, ali i djecu u dvorani darivao slatkim poklonima. U tradicionalnom koncertu pod nazivom „Sveti Nikola svijetom šeta“ sudjeluje oko 200-tinjak Preporodaša okupljenih u folklorne igraonice čije su voditeljice Kristina Perković, Matea Tumpa, Maja Matija, te u dječjem folklornom ansamblu pod vodstvom Stjepana Perka, a svi uz pratnju Tamburaškog sastava pod vodstvom Marija Sorića. Na samom početku publiku i sudionike koncerta pozdravio je predsjednik KUD-a „Preporod“ Mario Mlinarek.
U folklornom dijelu programa brojna publika u dvorani Preporod mogla je uživati u pjesmama i plesovima iz raznih krajeva Hrvatske – Sunje, Zagorja, Baranje, Posavine, Međimurja, Slavonije, Like, Podravine, Bilogore i zagrebačkog Prigorja koje su najmlađe generacije Preporodaša marljivo vježbali i pripremali tijekom godine. Nagrada nije izostala – gromoglasni pljesak oduševljene publike i naravno, posjeta Svetog Nikole.
S obzirom na veliki interes građana, organizatori su odlučili održati „reprizu“ koncerta „Sveti Nikola svijetom šeta“ koji će se održati danas, s početkom u 19,00 sati, u dvorani Preporod. Ulaznice se mogu kupiti u Knjižari DENOVA te u dvorani Preporod neposredno prije početka koncerta. Dođite!Skip to content