Redovna izvještajna skupština DVD-a Donje Dvorišće

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donje Dvorišće održalo je 23. ožujka redovitu skupštinu kojom je predsjedao predsjednik društva Željko Bilušić. Izvješće o radu u protekloj godini podnijela je tajnica Zvjezdana Jambrečec koja je istaknula kako društvo broji 32 odraslih članova, 10 djece i 11 mladeži od čega je 10 operativnih, 10 aktivnih te 12 aktivnih članova.

Društvo je lani svečano obilježilo 40 godina rada, a u sklopu slavlja izvršena je primopredaja svečane vatrogasne zastave koju su dobili na poklon od Grada Dugog Sela. Tijekom godine obavljalo je uobičajene aktivnosti, obnovilo dio opreme te sudjelovalo na brojnim natjecanjima i u brojnim vatrogasnim aktivnostima kao i aktivnostima vezanim uz događaje u mjestu. Na gradskom natjecanju u Prozorju djeca od 6 do 12 godina osvojila su 1. mjesto, mladež 3. mjesto. Sudjelovali su i na županijskom natjecanju u Pušći. Društvo je krenulo u nabavku poligona za mladež, projekt je prijavljen na Zagrebačku županiju te je za njega omogućen dio sredstava od 8.000 kuna, najveći dio od 10.000 kuna je kupljen od strane Mjesnog odbora Donje Dvorišće i ostatak od sredstva DVD-a 7.000 kuna. U planu je projekt mijenjanja krovišta, promjena stropa, izrada stepenica s vanjske strane te podizanja jednog dijela krovišta radi uređenja prostorija na katu i uvođenja centralnog grijanja. Projekt DVD-a i MO-a je gotov te je putem Grada prijavljen na EU fondove. S brojnim aktivnostima nastavljaju i u ovoj godini, cilj im je osposobiti članstvo i unaprijediti rad Društva. Naglasak je stavljen na rad s mladima.

Društvo je u 2018. godini raspolagalo s 67.444 kuna, priljev je bio 50.600, a prenesena sredstva iz prethodne 2017. godine 16.844 kune. Ukupni izdaci bili su 55.404 kuna, stanje sredstava na zadnji dan 2018. je 12.040 kuna. Plan financijskih potreba za 2019. i 2020. godinu iznosi 38.000 kuna. Zapovjednik Marinko Gavić osposobljen je za vatrogasnog časnika i ovom prigodom mu je uručeno priznanje. Na uspješnom radu čestitali su predsjednik VZG Dugog Sela Nikola Rnjak i zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac.

U svojim govorima naglasak su stavili na rad s mladima, porast angažmana te na važnost vatrogasaca kao organizirane snage sistema zašite. Skupštinu su pozdravili i brojni predstavnici DVD-ova iz okolice i šire, zapovjednik VZG-a Željko Remenar i pročelnik UO za društvene djelatnosti Veljko Bertak.Skip to content