Relikvija Krvi Kristove u dugoselskom Prozorju

Prigodom ovogodišnje proslave svetkovine Predjagocjene Krvi Kristove 1. i 2. srpnja pod sloganom „krv je život“ u misijskoj kući misionara Krvi Kristove u Prozorju boravilo je Ludbreško čudo – relikvija Predjagocjene Krvi Kristove. Program proslave organiziran je za članove Zajednice Krvi Kristove „zagrebačkog prstena“, pripadnike Dugoselskog dekanata Zagreba i i zagrebačke te šire okolice, svećenike, vjernike i sve ostale.
Mi smo dvadesetak godina od 96′ pa sve do prošle godine svake godine hodočastili. Imali smo noćna bdijenja u Ludbregu. Budući da gradimo Centar pomirenja Predjagocjene Krvi Kristove ovdje u Prozorju kod Dugog Sela, zamolili smo biskupa, ako je ikako moguće da ta relikvija na tu svetkovinu bude ovdje u našem samostanu. Bogu hvala na tom pozitivnom odgovoru oca biskupa Mrzljaka“ – o. Ilija Grgić, poglavar Hrvatske delegature Družbe misionara Krvi Kristove za LaudatoTV.
Nakon svečanog dočeka relikvije u popodnevnim satima uslijedilo je euharistijsko slavlje, a poslije mise za sve okupljenje izložena je relikvija – klanjanje je trajalo do 23 sata.
Na proslavi svetkovine okupili su se ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Križ je nosio Nikola Tominac, zamjenik dugoselskog gradonačelnika Nenada Paniana. Među okupljenima našao se i Ivan Šajković, zamjenik predsjednika gradskog vijeća.
Izvor: LaudatoTV (Mateja Potroško, Andrej Bunić, Martina Bićanić)

D. R.Skip to content