Savjet mladih Dugo Selo usvojio plan aktivnosti za sljedeću godinu

Pod predsjedavanjem Maje Mlinarek te u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika Mladena Šestana sinoć je u prostoru Gradske uprave Grada Dugog Sela održana 10. sjednica Savjeta mladih Grada Dugog Sela, a na kojoj je razmatran Plan aktivnosti za 2020. godinu.

Kako je istaknula predsjednica Mlinarek nakon javnog poziva udrugama za prilaganje prijedloga projekata za sljedeću godinu javilo se nekoliko njih, koje se ujedno redovito svake godine javljaju – i to udruga Surla, Multimedijalni klub Pozitiv, Plesni centar Dugo Selo s dva projekta i Košarkaški klub Dugo Selo. Na temelju tih prijedloga osmišljen je Plan aktivnosti Savjeta mladih za 2020 godinu, a koji će sadržavati dva sportska projekta, već ustaljenih, „Košarka za sve“ – dugoselski turnir u uličnoj košarci koji KK Dugo Selo organizira u rujnu te Malonogometni noćni turnir u organizaciji Sportske udruge rekreativno lokalnih aktivista (SURLA) koji će se po peti puta održati u lipnju. Sljedeće godine održat će se i već tradicionalni Street style show Dugo Selo u organizaciji Multimedijalnog kluba Pozitiv koji dugi niz godina organizira u suradnji s klubom obožavatelja automobila iz Sesveta te sa Crvenim križem Dugo Selo. Kao novina u Planu je planirani besplatni tečaj plesa za maturante i maturantice u organizaciji Plesnog centra Dugo Selo koji bi se održavao u travnju i svibnju u trajanju od 5 tjedana. Također predlaže se i besplatna radionica financija namijenjena srednjoškolcima, studentima i mladima radi davanja praktičnih ekonomskih savjeta. Radionice bi vodili studenti Ekonomskog fakulteta, a planirano održavanje je u veljači. Ove godine po prvi puta uspješno održane besplatne instrukcije za osnovnoškolce koje je organizirao dugoselski Savjet mladih – održat će se i sljedeće godine. Nakon što su radionice pohađali brojni polaznici tijekom travnja (proljetnih školskih praznika) – sljedeće godine radionice se planiraju za vrijeme zimskih praznika (jedan tjedan) i tijekom proljetnih praznika (jedan tjedan). O svim aktivnostima i projektima zainteresirani će biti informirani putem Facebook stranice Savjeta mladih Dugo Selo i službenih stranica Grada Dugog Sela te putem bannera za koji je planirana nabava.  Ukupna sredstva za 2020. godinu i za realizaciju svih spomenutih projekata iznose 34.940 kuna, s time da je za svaki projekt planirano po 5.000 kuna.  Što se tiče predloženog projekta plesnog tečaja hip-hopa u organizaciji Plesnog centra Dugo Selo, glasovanjem članova Savjeta mladih prijedlog je odbijen uz objašnjenje kako se o otvaranja nove podsekcije Plesnog centra koja zasada nije postigla određene rezultate ili organizirala radionice. Također prijedlog o održavanju tečaja prve pomoći u organizaciji zainteresirane srednjoškolke Medicinske škole nije prihvaćen s obzirom da se o osnovama pružanja prve pomoći u suradnji sa Crvenim križem Dugo Selo mladi upoznaju tijekom održavanja Street style showa.

Do kraja godine, prema riječima predsjednice Mlinarek, očekuje nas još održavanje radionice pisanja životopisa i tečaj govorništva koje će se objediniti i održati tijekom listopada ili studenoga, u trajanju jednom tjednom po dva školska sata. O istome će zainteresirani biti na vrijeme informirani. Uz riječi zahvale na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, predsjednica Mlinarek zaključila je posljednju sjednicu Savjeta mladih u ovom sazivu.Skip to content