Startao 8. biciklistički maraton Dugo Selo – Vukovar Memorijal Željka Galovića

Osmi po redu Biciklistički maraton Dugo Selo-Vukovar koji od prošle godine nosi ime Memorijal Željka Galovića, okupio je dosada najveći broj sudionika. Kako je istaknuo predsjednik BK Dugo Selo Tomislav Mažar među 26-ero biciklista sudjeluje 16 članova Kluba, a ove godine maraton voze i tri žene. „Ove godine dočekali nas vrlo dobri vremenski uvjeti, za razliku od prethodnih godina, tako da ćemo danas odraditi planiranu rutu od 100 km do Lipika te još 54 kilometara do Požege gdje je planirano noćenje“, kazao je Mažar, istaknuvši također ponos što se već drugu godinu maraton vozi pod nazivom Memorijal Željka Galovića, velikog zaljubljenika u biciklizma i istinskog domoljuba.

„Biciklistički klub nastavlja tradiciju biciklističkog maratona do grada posebnog domovinskog pijeteta – Vukovara, ali poštuje i spomen na njihovog tragično preminulog člana, ujedno predsjednika HVIDR-e Dugo Selo Željka Galovića, kojem se posvećuje ovaj maraton. Na njihovom dugom putu do Vukovara želim im svu sreću, želim im da se druže, da se povežu s drugim biciklistima, ali i da odaju dužnu počast i poštovanje gradu žrtvi, gradu nade i budućnosti naše Hrvatske“, poručio je jutros biciklistima gradonačelnik Panian.

Među biciklistima koji već imaju iskustva ove godine su se po prvi puta pridružile i žene. Mladoj kineziologinji Janji Bambić koja nije skrivala uzbuđenje ovo je prvi biciklistički maraton za koji se prethodno pripremala i trenirala, i vjeruje kako će ga uspješno odraditi. Za ovaj maraton odlučila se i Luca Žagar koja će ove godine maraton voziti zajedno sa suprugom, redovitim sudionikom maratona, također izrazivši veliko uzbuđenje i nervozu prije samoga puta.

Kao što je rečeno, danas je planirano maraton odraditi do Požege, a sutra se planira dionica od Požege do Tordinaca ukupno 120 kilometara, dok je u nedjelju planiran dolazak u Vukovar (od Tordinaca 20 kilometara) gdje će dugoselski biciklisti obići i zapaliti svijeće kod Križa na ušću rijeke Vuke u Dunav, na Memorijalnom groblju, kod Spomen doma Ovčare, kod tenka na Trpinjskoj cesti uz obilazak Bolnice, Muzeja Vučedolske kulture, vodotornja i drugih lokaliteta po dogovoru. Povratak kućama u Dugo Selo planiran je osobnim automobilima.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg

 



Skip to content