Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela: Upozorenje na hladne valove

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac ovim putem izdaje upozorenje s obzirom da se u vremenskoj prognozi za sljedeće dane najavljuju se vrlo niske temperature na našem području. “Potrebno je poduzeti mjere u cilju zaštite objekata, instalacija i ostalog, te osposobljavanje prometnica za takve uvjete”, ističe načelnik.

Prognoza vremena za 12. siječnja 2021.
Hladno i u većem dijelu zemlje djelomice ili pretežno sunčano. U Lici, Banovini, Slavoniji i Baranji većinom oblačno, rijetko uz poneku pahulju. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu ujutro ponegdje još umjerena bura, podno Velebita mjestimice jaka s olujnim udarima, oslabit će i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 1, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije između 6 i 11 °C.

Sutra
 nas također očekuje pretežno sunčano, ali uz prolazno povećanu naoblaku uglavnom u prvom dijelu dana u unutrašnjosti lokalno može pasti malo snijega, na jugu kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, prema otvorenom moru jak, a poslijepodne će na Jadranu zapuhati bura i sjeverni vjetar. Najniža temperatura zraka od uglavnom od -7 do -2, na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša između -2 i 2 u unutrašnjosti te 5 i 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje:

Zaštita od velikih hladnoća – preporuke za javnost

O hladnim valovima

Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije

12. siječnja 2021.
Pretežno oblačno, osobito u južnim predjelima, a moguća je i poneka snježna pahulja, uglavnom prijepodne, dok je u drugom dijelu dana moguće i kratkotrajno kidanje naoblake, posebno na sjeverozapadu. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 2 °C, navečer u padu.

13. siječnja 2021.
Prijepodne promjenljivo oblačno, ujutro uz moguću mjestimičnu maglu. Poslijepodne djelomice sunčano. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -4, najviša dnevna od 0 do 2 °C.

Izgledi vremena u iduća tri dana
U četvrtak prijepodne promjenljivo oblačno, a moguć je i povremeni snijeg uz stvaranje novog tanjeg snježnog pokrivača. Poslijepodne sunčana razdoblja, a bit će ih i u petak i subotu uz uglavnom suho vrijeme. U četvrtak će zapuhati umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, osobito u gorju, potom ponovno slab vjetar. Najniža temperatura zraka od -10 do -5, a najviša dnevna većinom od -1 do 3 °C.Skip to content