TRAJU DUGOSELSKI MARTINSKI DANI: Za Dugoselčane pjevali Opća opasnost i Maja Šuput

Sve je započelo u petak vatrenim rock koncertom „Opće opasnosti“ koji je ugrijao dugoselsku svečarsku atmosferu povodom obilježavanja Dana Grada. Na Imendanskom koncertu Radio Martina, koji je ujedno otvorio manifestaciju „Martinski dani“, okupile su se generacije Dugoselaca koji su svi zajedno zapjevali poznate hitove „Opće opasnosti“, kao što su „Jednom kad noć“ i „Treba mi nešto jače od sna“, do njihovih balada „Pobjeg’o sam“, „Tvoje ime čuvam“, ali i najnovijih pjesama s albuma „Rocker to sam ja“. U prepunom šatoru na rukometnom igralištu kod Pučkog otvorenog učilišta dečki su priuštili  Dugoselcima više od dva sata odlične rock svirke, što su potvrdili i komentari građana nakon koncerta. Prije „Opće opasnosti“ na sceni su nastupili Ivana Radovniković, Maja Bajamić i drugi.

U subotnje prijepodne župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, u nazočnosti gradonačelnika Dugog Sela Stipe Velića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željka Ivaničeka, te drugih županijskih i gradskih predstavnika otvorio je Martinski sajam domaćih proizvoda u kojem je sudjelovalo četrdesetak izlagača iz dugoselskog kraja i Zagrebačke županije, kao i Dalmacije, Like i Slavonije. Tom prilikom župan Kožića poželio je da Martinski sajam, kao svojevrsni nastavak proteklih godina organiziranja gospodarsko-obrtničkoga sajma, postane tradicionalan, dodavši kako su ovakve manifestacije podsterk gospodarstvu. Gradonačelnik Velić dodao je kako su „trgovački centri ‘ukrali’ sajmene dane“ jer odvlače kupce, a pritom ne nude uvijek izvorne domaće proizvode. „Ovakvim manifestacijama želimo omogućiti domaćim proizvođačima da predstave tradicionalne, kvalitetne proizvode, a našim sugrađanima da ih kupe“, rekao je gradonačelnik Dugog Sela.

Uslijedili su nastupi Dugoselskih mažoretkinja, Dječjeg vrtića Dugo Selo, Dječjeg vrtića Didi, OŠ Ivan Benković, OŠ Josip Zorić, Dječje dramske skupine KUD-a Preporod, Gimnastičkog kluba Nika te po prvi puta premijerno – članovi malog zbora Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo „Dugoselski cvrkutići“ pod vodstvom Mirjane Pavlić. U međuvremenu za naše najmlađe sugrađane održana je dječja predstava „Čudesna šuma“ ispunivši gledalište dvorane KUD-a „Preporod“ u dvije izvedbe za redom. U šatoru se veselje nastavilo uz pripremu Humanitarnih kotlića Radio Martina te uz nastup Tamburaškog sastava KUD „Tančec“. Ribički kotlić pripremili su članovi ŠRD-a „Dugo Selo“ pod kuhačom glavnog kuhara Damira Pongraca, dok je Gljivarski kotlić skuhao Ivan Forko iz Gljivarskog društva Sesvete, a Ivan Dujan iz Lovačkog društva Srnjak iz Dugog Sela pripremio je Lovački kotlić. Pokrovitelji ove humanitarne akcije, organizirane u korist Caritasa Dugo Selo, bila je dugoselska politička koalicija – HDZ, HSS i HSP AS, te dugoselski SDP, a prikupljeno je 3.000 kuna.

U poslijepodnevnim satima na sceni su se predstavili Tamburaški sastav „Vinski brati“, Plesni klub „Lana“ te Mažoretkinje i Limena glazba Vrbovca. Dok su u večernjim satima članovi Dugoselskog vokalnog ansambla „Duga“ te Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo održali svoje koncerte tradicionalnih i popularnih popevki. Koncert gradu i građanima Dugog Sela započeo je nastupom članova Limene glazbe Dugo Selo koji su za tu priliku prodefilirali u novim odorama, te izvedbom Žige i Tamburaškog sastava „Od srca do srca“, a tada je nastupila Maja Šuput i njenih dva i pol sata čiste zabave, plesa i pjesme. U šatoru nije bilo mjesta za sve gledatelje pa je velik broj bio i izvan njega.. Be z obzira svi su s podjednako zabavili uz uvijek dobro raspoloženu Maju koja je i ovaj put potvrdila da napravi vrhunski štimung.Skip to content