Vesna Majstorović nova predsjednica Likovne udruge Dugo Selo

Vesna Majstorović vodit će Likovnu udrugu Dugo Selo naredne četiri godine, odlučili su jednoglasno članovi Udruge jednoglasno na danas održanoj izbornoj skupštini. Dosadašnji čelnik Ivo Ostojić, koji je likovnjake vodio zadnjih osam godina, izabran je za doživotnog počasnog predsjednika te ostaje u upravnim tijelima. Za tajnicu je izabrana Katarina Belec, blagajnica je Vera Tomić. Upravni odbor čine još Slavimir Slaviček, Mladen Delač, Dragutin Šodec, Milka Fureš, Branko Podolar i Ivo Ostojić. U Nadzorni odbor ušli su Jadranka Bogdanović, Ivana Radošić i Dimitrije Ivšić. Robert Samardžić, Željko Šegović, Milka Fureš, Zorica Balija i Ivo Ostojić članovi su stručnog povjerenstva.
Majstorović je zahvalila na ukazanom povjerenju, također i Ostojiću na predanom radu i promociji udruge. „Smatram da je postavio dobre temelje i na svima nama je da ostvarimo kontinuitet uz međusobno uvažavanje u svrhu boljitka udruge“, izjavila je zaželjevši članstvu mnogo umjetničkih djela, pojedinačnih i skupnih izložbi.
Izvješće o radu u protekloj godini podnio je Ostojić, osvrnuvši se pritom na svoje dugogodišnje vođenje. „Zahvaljujem svima na podupiranju i suradnji. Rad udruge je prepoznat od institucija, dobili smo prostor u kojem se provode edukacije članstva. Održane su brojne izložbe, likovne kolonije, sve popraćeno katalozima. Udruga je za 10. obljetnicu izdala malu knjižnicu te je nagrađena od strane Grada Dugog Sela te Općine Brckovljani za promicanje likovne kulture“, kazao je.
Kao krunu djelovanja, izdvojio je izdavanje monografije za 15. godišnjicu. „Zlatna paleta slikara dugoselskog kraja“ izazvala je veliki interes javnosti. To je prva knjiga na ovom području s takvim sadržajem, a poznati likovni kritičar Stanko Špoljarić rekao je da ne zna za udrugu koja se može takvim djelom podičiti, naglasio je dodavši kako se ispričava na nenamjernim pogreškama u izdanju. U prošloj godini održane su tradicionalne izložbe „Zima“, minijatura, izložba uz Dan Općine Brckovljani, izložba radova nastalih nakon kolonija u Centru Stančić, redovna godišnja izložba. S obzirom da je Zdravko Ostojić fotografirao radove i uređivao kataloge bez naknade, uručit će mu se prigodna zahvalnica, rečeno je na skupštini. Novom vodstvu, uz čestitke, zaželio je uspješan rad. Sve ove izložbe planiraju se i ove godine, s naglaskom na izlaganja u jednom od županijskih centara, izdvojila je nadolazeće aktivnosti nova predsjednica Vesna Majstorović. Prva po redu je izložba „Zima“, o točnom datumu otvaranja ljubitelji likovne umjetnosti bit će obaviješteni.Skip to content