Dječji tjedan u Dugom Selu: Djecu oduševio „Dan na kotačima“

Više od stotinu djece, iz škola i vrtića, sudjelovalo je na „Danu kotača“, sportskom događanju u sklopu Dječjeg tjedna u Dugom Selu, u organizaciji Društva Naša djeca Dugo Selo. Bicikli, koturaljke, skate i houver boardovi, romobili… sve na kotačima se računalo. Djeca su na poligonu na igralištu OŠ „Ivan Benković“ pokazala vještine upravljanja i to pod budnim okom školske prometne jedinice i policajaca iz PP Dugo Selo.

Okupljene je pozdravila predsjednica dugoselskog DND-a Sofija Štefanac Klobučar, koja je male vozače, zajedno s Janjom Bambić, uputila u pravila sudjelovanja. Marija Bićanić pomagala je u prijavama, a u organizaciji sudjelovala Marijana Tečić. Podršku su djeci dali gradonačelnik Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić, ravnatelj škole OŠ „Ivan Benković“ Branko Goleš te načelnik PP Dugo Selo Igor Hrečuk. Djeca su bila oduševljena. Kako se moglo čuti, svidio im se dan proveden u omiljenoj aktivnosti na svježem zraku. Svidjele su im se i fine jabuke pripremljene za okrjepu.

Zadovoljna odazivom na današnju, kao i na dosadašnje aktivnosti, izrazila je predsjednica DND-a Sofija Štefanac Klobučar: „Danas je vrhunac Dječjeg tjedna, djeca se za „Dan kotača“ pripremaju tjednima. Vježbali su tu na našem igralištu, na platou kod POU-a Dugo Selo. Ideja je došla zato što smo ustvari svi „na kotačima“, a naša djeca u školu dolaze na romobilima i biciklima. Također, Janja Bambić imala je sličnu radionicu i djeca su bila oduševljena. Poligon je bio zadan, postavili su ga članovi školske prometne jedinice s prof. Jurićem, te freestyle. Podršku je dala i policija, oni se uvijek odazovu na naša događanja“, kazala je Štefanac Klobučar.

Nakon vožnje koncipirane kao mini natjecanje, medalje najboljima podijelio je gradonačelnik Panian pohvalivši aktivnosti DND-a Dugo Selo. „Dječji tjedan, dječji mjesec, dječja godina – ono što je najvažnije to su djeca. Hvalevrijedna akcija, u koju su se uključili brojni sudionici, škole, vrtići, gradske ustanove, udruge. Uskoro slijedi još jedna aktivnost – sadnja drveća u kojoj će također sudjelovati djeca. Dugo Selo je grad djece i ostat će grad djece“, izjavio je Panian. Zadovoljstvo je izrazila i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić najavivši skori početak izgradnje skate parka kod Srednje škole Dugo Selo što će, s obzirom na brojnost na današnjem događanju, biti jedno od omiljenih okupljališta. Zabavno je bilo i u jutarnjim satima na aktivnosti „Čitajmo zajedno“ u Gradskoj knjižnici Dugo Selo na Dječjem odjelu. Za kraj ovogodišnjeg Dječjeg tjedna organizirane su još, u prostoru OŠ „Ivan Benković“, u subotu 12.listopada od 12,30 do 13,30 sati dramska radionica, a u nedjelju 13.listopada također u istom terminu engleska radionica.

f1.JPG f10.JPG f11.JPG f12.JPG f13.JPG f14.JPG f15.JPG f16.JPG f17.JPG f18.JPG f19.JPG f2.JPG f20.JPG f21.JPG f22.JPG f23.JPG f25.JPG f25a.JPG f26.JPG f27.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG knjižnica_1.jpg knjižnica_2.jpg knjižnica_3.jpg

 Skip to content