Na 9. Kupu Sv. Florijana nastupilo 75 ekipa iz različitih dijelova Hrvatske

Na poligonu pored Vatrogasnog doma i na nogometnom igralištu u Velikoj Ostrni u subotu 01. srpnja 2017. godine održano je tradicionalno natjecanje djece, mladeži i odraslih 9. Kup Sv. Florijana.
Natjecanje je održano u organizaciji DVD-a Ostrna, a pod pokroviteljstvom grada Dugog Sela, te tvrtke Vatrogasni kutak. Pozdrave dobrodošlice uz želje za što boljim rezultatom svim natjecateljima i njihovim voditeljima ispred Upravnog odbora i svih članova DVD-a Ostrna uputio je predsjednik Božidar Cik, a zatim i predsjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak, te gradonačelnik grada Dugog Sela Nenad Panian, koji je otvorio natjecanje.
Na natjecanju je ukupno nastupilo 75 ekipa iz različitih gradova i općina lijepe naše, iz 10 županija: Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Zagrebačke i Grada Zagreba. Pored toga nastupilo je i 5 ekipe koje će u srpnju Hrvatsku predstavljati na vatrogasnoj olimpijadi u Austriji i to muška i ženska ekipa mladeži DVD-a Bedekovčina – prvaci Hrvatske i muška ekipa mladeži DVD-a Novi Marof – viceprvaci Hrvatske, te muška A ekipa DVD-a Razljev – prvaci Hrvatske i muška A ekipa DVD-a Andrilovec – viceprvaci Hrvatske. Naročito moramo istaknuti nastup muške A ekipa DVD-a Andrilovec koja je u vježbi s vatrogasnom motornom štrcaljkom izvela vježbu u vremenu od 26.2 sekundi, te oborila državni rekord Republike Hrvatske.
Na natjecanju su dijeljene i posebne nagrade, te je nagradu za Društvo koje je prvo prijavilo ekipu dobilo DVD Ježevo, a nagradu za Društvo s najviše ekipa DVD Rugvica.

Djeca (6-12)
U kategoriji djece u dobi od 6 do 12 godina nastupilo je 19 muških ekipa i 4 ženske ekipe.
Prijelazni pehar, te pehar sponzora grada Dugo Selo i medalje sponzora Vatrogasni kutak za 1. mjesto u kategoriji muške djece od 6 do 12 godina osvojila je ekipa DVD-a Savski Nart, za 2. mjesto ekipa DVD-a Ježevo, za 3. mjesto ekipa DVD-a Voloder.
Pehar i medalje za 1. mjesto u kategoriji ženske djece od 6 do 12 godina osvojila je ekipa DVD-a Ostrna, za 2. mjesto ekipa DVD-a Sop Hrušćica, za 3. mjesto ekipa DVD-a Sesvetska Selnica.

Mladež (12-16)
U kategoriji mladeži u dobi od 12 do 16 godina nastupilo je 15 muških ekipa i 9 ženskih ekipa.
Prijelazni pehar, te pehar sponzora grada Dugo Selo i medalje sponzora Vatrogasni kutak za 1. mjesto u kategoriji muške mladeži od 12 do 16 godina osvojila je ekipa DVD-a Novi Marof, za 2. mjesto ekipa DVD-a Bedekovčina, za 3. mjesto ekipa DVD-a Repušnica.
Pehar i medalje za 1. mjesto u kategoriji ženske mladeži od 12 do 16 godina osvojila je ekipa DVD-a Bedekovčina, za 2. mjesto ekipa DVD-a Nova Gradiška, za 3. mjesto ekipa DVD-a Popovača.

Odrasli
U kategoriji odraslih “A” nastupilo je 12 muških ekipa i 4 ženske ekipe.
Prijelazni pehar u trajno vlasništvo (tri puta zaredom su osvojili prijelazni pehar), te pehar sponzora grada Dugo Selo za 1. mjesto u kategoriji muški “A” , osvojila je ekipa DVD-a Andrilovec, za 2. mjesto ekipa DVD-a Razljev, za 3. mjesto ekipa DVD-a Bešlinec.
Pehar za 1. mjesto u kategoriji žene “A” osvojila je ekipa DVD-a Haganj, za 2. mjesto ekipa DVD-a Sveta Nedelja, za 3. mjesto ekipa DVD-a Voloder.
U kategoriji odraslih “B” nastupila je 1 muška ekipa i 3 ženske ekipe.
Pehar sponzora grada Dugo Selo za 1. mjesto u kategoriji muški “B” osvojila je ekipa DVD-a Laktec.
Pehar za 1. mjesto u kategoriji žene “B” osvojila je ekipa DVD-a Turopolje (turopoljske Španjolke), za 2. mjesto ekipa DVD-a Berek, za 3. mjesto ekipa DVD-a Odranski Obrež.
U kategoriji odraslih brzinsko mokro natjecanje nastupilo je 8 muških ekipa.
Pehar za 1. mjesto u kategoriji muški brzinsko mokro natjecanje osvojila je ekipa DVD-a Donja Greda, za 2. mjesto ekipa DVD-a Rugvica, za 3. mjesto ekipa DVD-a Dugo Selo.

Božidar Cik, predsjednik DVD-a OstrnaSkip to content